Homepage / Blog / PlanGo neemt Plan2Drive over

PlanGo neemt Plan2Drive over

Plan2Drive is overgenomen door PlanGo Rijschoolsoftware. Jan en Thom, eigenaren van Plan2Drive, begonnen in 2013 met hun rijschoolsoftware. Eind 2022 zochten ze naar een passende partij om hun bedrijf over te nemen. Zo kwamen ze al snel uit bij PlanGo.
 
In goede handen
Jan Boersma van Plan2Drive is blij met hoe het is gegaan. “Het belangrijkste was voor ons altijd dat onze rijscholen dagelijks op een fijne manier kunnen werken met rijschoolsoftware. We hebben er het volste vertrouwen in dat dat bij PlanGo zo zal blijven. Sterker nog, bij PlanGo krijgen ze meer functies dan ze eerst hadden. Zo heeft PlanGo een koppeling met het CBR, geïntegreerde theorie en een uitgebreide app voor zowel instructeurs als leerlingen.”
 
Naadloze overstap
Begin dit jaar zijn de eerste rijscholen overgezet van Plan2Drive naar PlanGo. De overstap is naadloos verlopen, dus alle gegevens staan worden klaargezet in het nieuwe account. Daarna volgt een uitgebreide en persoonlijke uitleg voor de rijscholen. In de meeste gevallen is de overstap binnen een paar uur geregeld.
 
Klaas Willems, medewerker van PlanGo, vertelt dat het overzetten soepel gaat: “Wekelijks stappen er meerdere rijscholen over naar onze software. Daardoor hebben we veel ervaring en ligt er een goed doordacht draaiboek klaar voor deze groep. En mocht er toch iets zijn, dan kunnen de rijschoolhouders altijd even met ons bellen.”
 
Ook Tom Tijssen, de eigenaar van PlanGo, is blij de nieuwe rijscholen te verwelkomen: “We groeien nog steeds sterk en zien dat de integratie van praktijk en theorie in onze apps hoog gewaardeerd worden door onze klanten. Het is leuk om te zien dat ook de nieuwe rijscholen hier enthousiast op reageren.” 


Leerlingen die te laat betalen
Wat te doen als je leerling niet betaalt?Je hoopt natuurlijk dat je nooit in deze situatie terecht komt, maar de kans is groot dat het ooit wel gebeurt: je leerling betaalt niet. We willen je graag een paar tips geven over hoe je dit...
Lees verder
Boekhouding
Handenvol papierwerk? Gebruik software!
Een overzichtelijke administratie is niet alleen van belang als je wat tijd wilt besparen, maar ook om ervoor te zorgen dat je niet onverhoopt een factuur vergeet te sturen. “We weten allemaal dat de marges in de rijschool niet hoog...
Lees verder
LeerlingApp
Leerlingen kunnen facturen handig met iDeal betalen
Als een leerling rijexamen doet, heb je natuurlijk het liefst dat deze nog vóór het afrijden wordt betaald. Maar wat nu als een leerling al betaald zegt te hebben, maar de transactie nog ergens in de lucht hangt? Met iDeal weet je op...
Lees verder
“Wij plannen de lessen in voor onze instructeurs. PlanGo is daar erg handig bij, omdat alle omgevingen constant gesynchroniseerd worden. Zo is iedereen altijd up-to-date.”
Eric Bakker, Verkeersschool Bakker (Vlijmen)
Eric Bakker, Verkeersschool Bakker (Vlijmen)